Помните ли малката Белослава? 2-годишното момиченце, което преди почти две години

...
Помните ли малката Белослава? 2-годишното момиченце, което преди почти две години
Коментари Харесай

Малката Бела, получила сърдечен арест, докато си играе, вече се усмихва

Помните ли дребната Белослава? 2-годишното момиченце, което преди съвсем две години получи сърдечен арест на детска площадка, до момента в който си играе? Тогава детето изпада в клинична гибел, след това сърцето й възстановява ритъма си, само че детето изпада в кома. Всичко това - заради ковид зараза, която визира 50% от белия й дроб.

Белослава страда от мозъчни затруднения след прекаран сърдечен арест заради коронавирус зараза. Диагнозата й е аноксична фипоксична цефалопатия и неоклозивен хидроцефалит. 

Транспортирана е в извънредно тежко положение в клиника в Турция, където в продължение на 5 месеца лекарите се борят за нейния живот. Лечението й продължава и тя демонстрира забележителен прогрес, само че е нужен нескончаем престой в турската болница.

Момиченцето стартира все по-често да се усмихва, да сяда независимо, да стъпва на крачета, към този момент се храни и демонстрира същински темперамент. Пътят към нейното цялостно излекуване и възобновяване е дълъг, но Белослава е извънредно настойчиво дете. “Нали няма да умра? “, пита и се усмихва на мама и тати.

„ Всичко, което се прави в Истанбул всекидневно за нея от страна на лекари и терапевти, за жалост не се прави в България. Тук нямат такава процедура, както в България, с лека ръка да се отпише малко дете и да се прати в рубрика " неспасяем случай... И Слава Богу! Преди година, доведохме тук - в Турция, жив мъртвец, а през днешния ден дребното ни богатство се усмихва, храни се, сяда сама, стъпва на крачета, показва мнението си с страсти... жива е... “, описват околните й на Фейсбук страницата на детето.

„ Нека не стопираме да държим дребната ръчичка на нашата Бела, до момента в който не я забележим здрава и щастлива. Нека ѝ помогнем да се върне в България, стъпила крепко на крачетата си. Нека дружно, да покажем на тези лекари в България, които я изпратиха към палиативни грижи, че са сбъркали и не трябва с един размах да отписват деца от живота! “, приканват те.

Лечението на Белослава в Турция продължава. Нека да помогнем да върнем усмивката на детето и неговите родители!

Дарителска сметка Fibank
IBAN: BG85FINV91501317557550
BIC: FINVBGSF

Титуляр: Белослава Бисерова Бориславова
PayPal: 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР